Zvýšení kvality pokrmů: Modernizace vybavení a procesů výroby vedou k výraznému zlepšení kvality jídel. Kvalitní pokrmy přitahují zákazníky a zvyšuje se tak jejich spokojenost.
Optimalizace pracovních postupů: Dnešní vybavení a technologie v kuchyni umožňují efektivnější pracovní postupy, které nejsou vždy kuchaři naplno využívané. To vede k vyššímu zatížení personálu. Přitom se tento čas může věnovat tam kde je to více potřebné.
Zlepšení hygienických standardů: Školení mohou pomoci zlepšit hygienické standardy v kuchyni, což je klíčové pro dodržování předpisů, ochranu zdraví zákazníků a pracovní morálky teamu.
Snížení ztrát surovin: Sestavení optimálního menu je jeden z hlavních klíčů. Personální zkušenosti a technologické vybavení nejvíce ovlivňují zásoby a spotřebu surovin. Frekventovaná a cílená školení vedou k redukci ztrát a minimalizaci odpadu. Zařazením do výroby efektivnějších postupů, pozitivně vždy ovlivní food cost v řádu 5-15%.
Zvýšení produktivity: Reorganizace nebo jen částečná změna postupů zvyšuje produktivitu kuchyně a umožní zvládnutí většího objemu objednávek. Dokonalejší set up pracovních sekcí a organizace práce. To vždy vede k zvýšení obratu a ziskovosti podniku.
Inovace a kreativita: Moderní technologie a vybavení mohou také podnítit inovace a kreativitu v kuchyni. To umožňuje šéfkuchařům experimentovat s novými technologiemi, recepty a nabízet zákazníkům originální a atraktivní pokrmy.
Standardizace přípravy pokrmů a mnoho jiného.
Ucelené investice do zdokonalení teamu kuchyně v HoReCa sektoru přináší okamžité a i dlouhodobé výhody pro podnik, včetně zlepšení kvality pokrmů, optimalizace pracovních procesů, dodržování hygienických standardů a zvýšení produktivity a morálky teamu.
Takové investice pomáhají podnikům udržet konkurenceschopnost a zaujmout vedoucí postavení na trhu.